





Sevkiyat alanlarında araç yükleme-boşaltma, depolardaki malzemelerin katlar arası taşınması, üretim bantlarına malzeme beslemesi ve benzeri bir çok iş için kullanılan yük asansörleri işletmelerin verimliliğinizi arttırmaktadır. Tamamen özel imalat olan Yük Platformlarımız müşteri istekleri doğrultusunda projelendirilip imalatı yapılmaktadır. Makaslı ve kolonlu olarak iki çeşidi bulunmaktadır.
Standart Özellikler
- Ürünlerimiz standartlara uygun CE Belgelidir.
- Hidrolik Silindirler için honlanmış Boru ve Krom kaplı miller
- Hidrolik kaçaklarda veya hortum patlamasında yükün düşmesine karşı hortum patlama valfleri.
- Hareketli noktalarda yağlamasız burçlar
- Yağlama gerektirmeyen rulmanlı makaralar
- Mukavemeti yüksek çelik konstrüksiyon
- Çukura ya da zemine montaj için uygun
- Aşırı yüklere karşı emniyet valfi
- İniş hızını ayarlamak için hız ayar valfi
- Kaliteli kompakt hidrolik güç ünitesi
- Kontrol, butonlu kumanda veya uzaktan kumanda ile
Teknik Özellikler
- Seyir Mesafesi 0 – 12.000 mm
- Kapasite 100 – 10.000 kg
- Ebat ölçüleri taşıyacağı yük ve kurulum yapılacak alana göre değişmektedir.
Teknik Özellikler
- Seyir Mesafesi 0 – 12.000 mm
- Kapasite 100 – 10.000 kg
- Ebat ölçüleri taşıyacağı yük ve kurulum yapılacak alana göre değişmektedir.
Günlük hayatta pek çok iş alanında taşıma araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bu araçları hem üretimde hem de depolama için kullanan kişilere maddi açıdan en verimli sonucu vermesi odlukça önemlidir. Bunun pek çok örneği bulunmaktadır ki bu teknolojinin en son eseri yük asansörü olmaktadır. Pek çok ürünün taşınması, parçaların kısa sürede bir noktadan başka bir noktaya ulaştırılması gerekmektedir. Bunun yaparken malzemelerin kırılmaması, sağlam kalması da gereklilikler arasında yer almaktadır. Tercih eden kişi ve firmalar bu avantajdan yararlanmaktadır. Yük asansörleri pek çok farklı form ve özelliğe sahip olmaktadır. Net bir form gerekmemek ile birlikte her bütçeye ve ihtiyaca bağlı ürün üretilebilmektedir. Özel üretim ürünler ile malzemeler çok daha pratik bir biçimde taşınabilmektedir. İşçilerin çok daha uzun sürede yapacağı iş böylelikle çok daha kolay ve hızlı olmaktadır. Aynı zamanda işçi güvenliği açısından da bu sistemler her zaman en önde tercih edilen taşıyıcılardan olmaktadır. CE standartları yerli üretim ürünlerimiz bu amaçları karşılayacak nitelikte olmaktadır. Yük asansörlerinin kullanım alanları oldukça geniştir. Bu nedenle pek çok özelliği ihtiyaç durumuna göre çeşitlenebilmektedir.
Yük Asansörü Çeşitleri
Yük asansörü çeşitleri yük asansörünün modeline bağlı değişmektedir. Kolonlu ve makaslı olarak birbirinden ayrılan ürünler kendi içerisinde de farklı formlara evrilebilmektedir. Yük platformu tercih ederken çeşitleri arasından uygun olanlar üzerinde çalışılmalıdır. Çünkü her çeşit her yerde kullanıma uygun olmamaktadır. Bazı ürünler taşınabilmekte, bazıları ise sağlam bir biçimde yerinde kalmaktadır. Bu nedenle ürün seçimi yaparken bu ayrıntılar oldukça önemlidir. Hidrolik bir çalışma prensibine sahip olan ürünler form ve işlev açısından değişmektedir.
CE belgeli ürünler hidrolik silindir borulardan oluşmaktadır. Krom malzeme de kullanılmakta ve bunlara çelik konstrüksiyon eşlik etmektedir. Mukavemeti odlukça fazla olan bu malzeme yalama gerektirmemektedir. Makaraların ve burçların yağlanmasına gerek olmaması seç açısından da önemlidir. Ürünlerde ses potansiyeli kesilmekte ve böylelikle rahat bir biçimde kullanılabilmektedir. Bunlara monta da eşlik etmektedir. Her iki ürün de ortak olarak çukur veya zemine sabitlenebilmektedir. Bunların yanında ürünlerin ek parçaları bulunmaktadır. Hız ayar valfi ile ürünlerin hızları değiştirilebilmektedir. Hız potansiyelleri ihtiyaca göre değişmektedir ki bu sayede çok daha hızlı taşıma gerçekleşebilmektedir. Hidrolik sistem uzun ömürlüdür ki bu da ürünün tercih edilmesinin sebepleri arasında yer almaktadır.
• Kolonlu Yük Platformu
Kolonlu yük asansörü adından da anlaşacağı üzere kolon sistemi ile çalışmaktadır. Kolonlar, yük asansörünün temel formunu oluşturmaktadır. Kolonlu asansörler günümüzde pek çok yerde kullanılmaktadır. Otoparklar ve fabrikalarda yoğun olarak tercih edilen bir taşıma aracıdır. Pek çok kişinin ihtiyacını karşılayan bir üründür. Genellikle fabrikalarda ve birtakım üretim yerlerinde taşıma potansiyelini arttırmak amacı ile tercih edilmektedir. İşçilerin yüklerini de azaltmakta ve depo gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Kolonlu sistemde ebatlara bağlı olarak karşılıklı 2 veya 4’lü kolon bulunmaktadır. Bunlar eşit kaldırma amacı ile bu şekilde tercih edilmektedir. Kolonlu asansörler farklı ağırlık kaldırma potansiyellerine sahiptir. 100 kilo kaldırabilen örnekler odluğu gibi 10.000 kilograma kadar ağırlık taşıyabilen yük platformları vardır. Elbette bunların daha gelişmiş ve ara modelleri de alternatifler arasındadır.
• Makaslı Hidrolik Yük Platformu
Makaslı yük asansörü makas gibi bir yay sistemine sahip olduğundan bu adı almaktadır. Çift yönlü makaslara sahip olan üründe makaslar ki veya daha fazla sayıya sahip olabilmektedir. Bunu belirleyen ise makaslı yük asansörünün genişliği olmaktadır. Genişliğe bağlı sık makas eklemeleri yapılmakta ve bu sayede daha fazla ağırlık kaldırma potansiyeli olmaktadır. Makaslı asansörler farklı uzunluklara çıkabilmektedir. Bunun yanında ağrılık kapasiteleri de benzer oranlarda değişime açıktır. Makaslı yük platformları farklı makas alışkanlıkları ile farklı yükseklikler için uygun olabilmektedir. Yükler ne olursa olsun buna uygun ağırlıklar ve uygun malzemeler tercih edilebilmektedir. Makaslı sistem depolama ve üretim alanları için vazgeçilmez bir üründür.
Hidrolik Yük Asansörü Ölçüleri
Yük asansörü ölçüleri sanıldığının aksine standart değildir. Hidrolik yük platformu hangi çeşidi olursa olsun birçok farklı ölçüye sahiptir. Bu ölçüler için ortalama bir aralık belirtilebilmektedir. Burada bakılacak ilk şey seyir mesafesi olmaktadır. Yük platformlarında seyir mesafesi aslında çıkacağı maksimum yükseklik olarak nitelendirilmektedir. Yükseklik oranı ihtiyaca göredir. 5 metre çıkabileceği gibi 12.000 mm çıkabilmesi de mümkündür. Maksimum 12 metre standartlarında ürün bulunmakta ancak isteğe bağlı bunun üzerinde yüksekliklere de çıkılabilmektedir. Bu alanda yeni üretimler yapabilmek de mümkün olduğundan yük asansörü ihtiyacı duyanlar için yeni seçenekler de mümkün olmaktadır.
Yük asansörü ölçüleri arasında kapasite de bulunmaktadır. Kapasiteden kasıt ise ağırlık ölçüsü olmaktadır. Makaslı ve kolonlu yük platformları için de bu ölçüler ortak olmaktadır. Kapasite, yük taşıma asansörüne konulacak ve bu asansörün kaldıracağı ağırlık şeklindedir. 100 kilogramı taşıyabileceği gibi 10.000 kilogramı da taşıyabilecek kapasiteye sahip olan bu ürünler arasından tercih yapmak mümkündür. Araçları dahi kaldırabilen yük platformları ek özellikleri ile birçok ürün kaldırabilecek hale gelmektedir.
Yük Taşıma Asansörü Kullanım Alanları
Yük asansörü kullanım alanları merak edilmektedir. Aslında bir sektör sınırlaması yapmak yük platformları için mümkün değildir. Yük platformları zengin bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Yük platformları birçok sektörde kolaylık sağlamaktadır. Birçok fabrika yük platformunu kullanmaktadır. Fabrikalarda üretilen malzeme ne olursa olsun bunları taşımak, belli bir noktaya yerleştirmek ve hızlı hareket ettirmek için hidrolik yük asansörü gerekli olmaktadır. Hidrolik yük platformları bu açıdan fazlasıyla avantajlıdır. Yük platformu kullanan fabrikalarda üretim hızlanmaktadır. Bunun yanında taşımı amacı ile de tercih edilmektedir. Sadece fabrikalarda olmayıp depolarda da bunu görmek mümkündür. Bu ürün depolarda birçok kez kullanılabilmektedir. Özellikle taşıma sürecinde veya gümrük esnasında bu ürünleri bir noktaya ulaştırmak ve doğru bir biçimde depolamak için yük platformu gerekmektedir. Liftli yük asansörü tercih edenler genelde bu sektörde çalışan kişi ve firmalar olmaktadır.
Yük Platformu Avantajları
Bugün pek çok sektörde iş gören yük platformları zengin avantajları ile bilinmektedir. Bunlardan ilki taşıma kapasitesinin yüksek olmasıdır. Gerek ağırlık gerekse alan açısından taşıma kapasitesi odlukça fazladır. Bu da pek çok sektörde taşıma sürecinde iş yükünü işçiden almaktadır. Çalışanlar çok daha hafif işlerde çalışmakta ve sadece asansöre yükleme görevini gerçekleştirmektedir. Bunun yanında işçilerin güvenliği için de önemlidir. Yük platformları, işçilerin can güvenliği için gerekli olan taşıyıcılar haline gelmiştir. Bunun yanında yük platformlarına destekler yapılabilmekte ve çalışanlar binebilmektedir. Bu da diğer avantajlar arasında yer almaktadır.
Yük Asansörü Fiyatları
Yük platformları fiyatları için net bir yorum yapmak mümkün değildir. Asansörler makaslı ve kolonlu olarak iki farklı modele sahip olmaktadır. Bu fiyatlandırmayı ilk etkileyen de yük platformlarının çeşitleri olmaktadır. Bir diğer etken ise ebatlardır. Ürünlerin ebatları hidrolik kaldırma sistemini etkilemektedir. Yük asansörleri farklı genişlik ve yükseklik potansiyellerine sahip olmaktadır. Bu durum fiyatlandırmayı etkilemekte, ürün tercihi yaparken de etkili olmaktadır. Fiyat ve detaylar için OHC Lift ile iletişime geçiniz.