Makaslı yük kaldırma lifti özel imalat ürünleri olmaktadır. Yük kaldırma lifti diğer adı ile yük platformu olarak bilinmektedir. Her yük asansörü farklı kapasiteye sahiptir. Sağlam metal malzemeden elde edilen makaslı yük kaldırma liftleri ile çok taşıma işlemleri çok daha pratik olmaktadır. Pek çok farklı sektörde kullanılan bu asansörler iş yükünü büyük oranda azaltmaktadır. Aynı zamanda makaslı kaldırma liftlerinin yüksekliğine ve kapasitesine bağlı olarak farklı alanlarda da kullanıma uygundur. Yani her sektör için farklı kapasitelere sahip olabilmekte, bu da kullanım bölgesini çeşitlendirmektedir. Elektronik bir sistem ile kontrol edilebilen bu ürünlerde herhangi bir kas gücüne ihtiyaç duyulmamaktadır. Genellikle depolama ve üretim alanlarında tercih edilen kaldırma liftleri ile üretim ve depolama pratik bir hale gelmektedir. 

Makaslı Yük Kaldırma Lifti Özellikleri

Makaslı yük platformu ürün bazında değişime açıktır. Bunun yanında standart özellikler de görülmektedir. İsteğe bağlı değiştirilen unsurların yanında ürün formunda herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Yük kaldırma asansörü olarak da nitelendirilen bu ürünlerin bu şekilde adlandırılmasının bir sebebi olmaktadır. Aslında bu ürünler asansör gibi form verilerek çevreden sarılmaktadır. Demir teller ile sarılmakta, böylelikle daha güvenli bir biçimde kullanılabilir hale gelmektedir. Bu da kişiselleştirilebilir bir özelliktir ve standart özellikler arasında yer almamaktadır. 

Standart özellikler denildiğinde ise akla ilk olarak formu gelmektedir. Ürüne adını da veren makas formu, bu ürünün tipik görüntüsünü oluşturmaktadır. Makasların malzemesi St-52 olmaktadır. Kullanılan silindirler hidrolik formdadır ve borudur. Bunlara krom kaplı miller eşlik etmektedir. Ürün çukur veya düz zeminle montaja uygun şekilde tasarlanmıştır. Kontrol butonu vardır ve buna ek olarak uzaktan kumanda seçeneği de bulunmaktadır. Ürün çelik malzemeden yapılmaktadır ve yağlama gerektirmeyen makaralara sahiptir. 

Makaslı Yük Kaldırma Lifti Çeşitleri

Makaslı yük kaldırma lifti çeşitleri ürünün makas sayısı ile ilişkili olmaktadır. Yük kaldırma liftleri arasında yer alan makaslı modeller kendi içerisinde de çeşitlenmektedir. Yük platformu olarak da kullanılan ürünlerin çeşitleri de kişiselleştirilebilmektedir. 

·      Tandem Makaslı Yük Kaldırma Lifti

·      Tek Makaslı Yük Kaldırma Lifti

·      Çok Makaslı Yük Kaldırma Lifti olarak sıralanmaktadır. 

Makaslı Yük Kaldırma Lifti Fiyatları

Makaslı yük asansörü pek çok iş alanında ihtiyacı karşılamak üzerine tasarlanmıştır. Yük asansörü makaslı modeli yukarı aşağı hareket etmekte ve yükleri kısa sürede istenen noktaya ulaştırmaktadır. Bu aşamada fiyatlar da merak edilmektedir. Yük kaldırma ürünü fiyatları için ürün çeşitlerine bakmak gerekmektedir. Aynı zamanda ürünlerin maksimum yükseklikleri de kullanılan malzeme oranı arttığından fiyatı etkilemektedir. Pek çok yük kaldırma lifti farklı malzemelerden ve farklı ek bölümlerden oluşmaktadır. Örneğin kaldırma liftinin çevresine eklenen bölümler ile daha güvenli bir alan oluşturulmaktadır. Bu eklentiler de ücreti değiştirmektedir. Makaslı yük asansörü seçimlerini yaparken kullanılacak yere göre özel ölçüler alınabilmektedir.